Winter Schaop - Winterbock Speciaalbier

Het Winter Schaop is een traditionele winterbock met een alcoholpercentage van ca. 9%.

Vier de winter met dit kruidige, ambachtelijk gebrouwen winterbier. Deze speciale winterbock van Herder Bier heeft in het verleden al eens 38 van de 50 punten gewonnen tijdens een nationale bierwedstrijd. Reden genoeg Herder Bier om dit winters speciaalbier in ons Herder Bier assortiment op te nemen. In tegenstelling tot de andere speciaalbieren van onze Herder is deze winterbock rijk aan een keur van winterse kruiden. Denk hierbij o.a. aan kaneel, anijs, thijm, koriander engember.  Door een geheime,  unieke samenstelling van deze kruiden (speciaal recept van de Herder) ontstaat in combinatie met de gebruikte donkere mouten een droppig, kruidig speciaalbier genaamd het Winter Schaop. 

Advies van de Herder Drink dit unieke speciaalbier zeker niet te koud ( bij voorkeur niet  kouder dan 10 °C), dit om vol van de kruidige smaak van dit unieke speciaalbier te kunnen genieten. 

Winter Schaop: een traditioneel gebrouwen, ambachtelijk Winterbock speciaalbier uit Velden (Gemeente Venlo)

Traditioneel gebrouwen speciaalbier heeft een rijke geschiedenis en wordt nog steeds door veel brouwerijen over de hele wereld geproduceerd. Voor het maken van ambachtelijke biersoorten worden traditionele moutsoorten, hop en gist gebruikt om de speciaalbieren hun kenmerkende smaak en aroma te geven. 

Dit traditioneel gebrouwen, ambachtelijke bier wordt vaak gewaardeerd om zijn complexe smaakprofielen en de ambachtelijke benadering van het brouwproces. Als je van speciaalbier houdt, is het zeker de moeite waard om een keer een traditioneel gebrouwen speciaalbier te proberen en te genieten van de smaken en aroma’s die alleen op deze manier kunnen worden bereikt.

Naaten Hond

Kwietwaeg

De Herderin

Scholsen Ties

Oerschaop Dubbel

Lente Lammetje

Meugen Herder

Winter Schaop

Det Geit Wie Hop!

Albino Schaop

Jonge Herder