Oerschaop Dubbel Bock - Speciaalbier

Oerschaop is een stevige Dubbel Bock speciaalbier met een alcoholpercentage van ca. 7%.

De Oerschaop Dubbel Bock is een ambachtelijk, traditioneel gebrouwen speciaalbier met donkere mouten en Duitse hoppen. Dit is het speciaalbier waar het brouwen mee begon voor de Herder. Door de jaren heen is het recept steeds weer een beetje aangepast, verbeterd en geoptimaliseerd. Dit om een evenwichtige, ambachtelijke Dubbel Bock te brouwen, met een zeer kenmerkende smaak waar de oude Duitse hoprassen Hallertau en Tettnang tegenwoordig de boventoon voeren. 

Tegenwoordig wordt het bier zelf gebrouwen met een klein gedeelte oud brood, afkomstig van een lokale Veldense bakker. Dit is een verwijzing naar een oeroude, ambachtelijke brouwmethode van de Oude Egyptenaren.

Oerschaop Dubbel: een alom gewaardeerd speciaalbier waar menig bierliefhebber graag even rustig voor gaat zitten.

Oerschaop Dubbel: een traditioneel gebrouwen, ambachtelijk Dubbel Bock speciaalbier uit Velden (Gemeente Venlo)

Ambachtelijk gebrouwen speciaalbier heeft een rijke geschiedenis en wordt nog steeds door veel brouwerijen over de hele wereld geproduceerd. Voor het maken van ambachtelijke biersoorten worden traditionele moutsoorten, hop en gist gebruikt om de speciaalbieren hun kenmerkende smaak en aroma te geven. 

Dit traditioneel gebrouwen, ambachtelijke bier wordt vaak gewaardeerd om zijn complexe smaakprofielen en de ambachtelijke benadering van het brouwproces. Als je van speciaalbier houdt, is het zeker de moeite waard om een keer een traditioneel gebrouwen speciaalbier te proberen en te genieten van de smaken en aroma’s die alleen op deze manier kunnen worden bereikt.

Naaten Hond

Kwietwaeg

De Herderin

Scholsen Ties

Oerschaop Dubbel

Lente Lammetje

Meugen Herder

Winter Schaop

Det Geit Wie Hop!

Albino Schaop

Jonge Herder