Over Herder Bier

De kleinste ambachtelijke bierbrouwerij van Limburg mét eigen brouwketels

De Herder Bier Brouwerij is in 2018 in Velden (Gemeente Venlo) opgericht. De oprichter van deze brouwerij heeft eerst 10 jaar ervaring opgedaan als hobby brouwer. In deze 10 jaar heeft de brouwer zijn visie op speciaalbier vastgelegd in vier ambachtelijk gebrouwen bieren met ieder een eigenzinnig karakter.

De locatie van de Herder Bier Brouwerij is al even eigenzinnig. Deze bevindt zich namelijk in de kelderruimte onder de woning van de brouwer. Deze kelder is professioneel verbouwd en heeft een eigen AGP. In maart 2019 is de brouw capaciteit van de Herder Bier Brouwerij vergroot naar 2 ketels van 130 liter per stuk.

De bieren van Herder Bier worden op ambachtelijke wijze bereid, met louter natuurzuivere ingrediënten. Deze ingrediënten komen bij voorkeur uit eigen streek; zo wordt er zelfs Veldens hop gekweekt voor het beste resultaat. Niets mag de kwaliteit van de brouwsels in de weg staan. Het zachte Limburgse water is een wezenlijk bestanddeel van de bieren. Door de unieke zachtheid van het water verloopt de omzetting van de uit hop afkomstige alfazuren, in (bittere) iso-alfazuren tijdens het koken beter dan bij ‘hard’ water. Dit komt de smaak van de authentieke bieren van Herder Bier alleen maar ten goede.

De bieren van Herder Bier kenmerken zich door zijn langzame gisting en luie afdronk, vandaar de naam Herder Bier. Naast het vaste assortiment van vier bieren worden er ook authentieke seizoensbieren gebrouwen, zoals lentebock, winterbier en herfstbock. Vooralsnog zijn de bieren, op basis van beschikbare voorraad, alleen rechtstreeks bij de brouwer te koop. Op aanvraag is het mogelijk om een rondleiding te volgen.

Een actueel overzicht van onze bieren is hier te vinden.