Kwietwaeg - Barley Wine Speciaalbier

Kwietwaeg is een authentiek gebrouwen, zoete Barley Wine speciaalbier met een alcoholpercentage van ca. 11%.

Kwietwaeg Speciaalbier is een zware en eigenzinnige zoete Barley Wine. Dit ambachtelijk gebrouwen, stevige speciaalbier heeft lichte caramel tonen in het smaakpalet. Bij het drinken van de Kwietwaeg beleef je een onmiskenbaar warm mondgevoel en direct een sterke bite. 

Volgens de Herder is de oorsprong van dit authentieke speciaalbier een speciaal verhaal:  tijdens het brouwen van een licht speciaalbier voor een bekende bierwedstrijd ging tijdens het brouwproces zo’n beetje alles mis wat er mis kon gaan. Dit zorgde ervoor dat hij tijdens het brouwen helemaal de weg kwijt was. Eenmaal weer een beetje op koers was het resultaat een ontzettend stevig speciaalbier. En niet zomaar een stevig bier, maar een waarvan, als je er net teveel van drinkt, je zomaar weer de weg kwijt kunt raken.

Tip van de brouwer Mocht je nou toch een beetje teveel van de Kwietwaeg drinken, zorg er dan op zijn minst voor dat je met twee personen (of meer) een beetje te veel van dit speciaalbier drinkt. Dan ben je in ieder geval niet alleen de weg kwijt. Wel zo gezellig!

Kwietwaeg: een ambachtelijk Barley Wine speciaalbier uit Velden (Gemeente Venlo)

Traditioneel gebrouwen speciaalbier heeft een rijke geschiedenis en wordt nog steeds door veel brouwerijen over de hele wereld geproduceerd. Voor het maken van ambachtelijke biersoorten worden traditionele moutsoorten, hop en gist gebruikt om de speciaalbieren hun kenmerkende smaak en aroma te geven. 

Dit traditioneel gebrouwen, ambachtelijke bier wordt vaak gewaardeerd om zijn complexe smaakprofielen en de ambachtelijke benadering van het brouwproces. Als je van speciaalbier houdt, is het zeker de moeite waard om een keer een traditioneel gebrouwen speciaalbier te proberen en te genieten van de smaken en aroma’s die alleen op deze manier kunnen worden bereikt.

Naaten Hond

Kwietwaeg

De Herderin

Scholsen Ties

Oerschaop Dubbel

Lente Lammetje

Meugen Herder

Winter Schaop

Det Geit Wie Hop!

Albino Schaop

Jonge Herder